vrijdag 31 maart 2017

Preirisotto met zalm

Dit keer een receptje uit de reclame folder van Colruyt.



Ingrediënten: ( voor 4 personen)
- 4 zalmhaasjes
- 4 sneetjes serranoham
- 3 preien
- 1 teentje look
- 10tal zongedroogde tomaten
- 50gr parmezaanse kaas
- 300gr risottorijst
- 1dl witte wijn
- 8dl kippenbouillon (1.5 blokje opgelost in 8dl water)
- 2dl visbouillon (1/2e blokje opgelost in 2 dl water)
- olijfolie
- provençaalse kruiden
- peper

Bereiding:
- laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien (wanneer je diepvries zalm gebruikt) en dep droog
- snipper de look
- snij de prei en de zongedroogde tomaten in stukjes
- rasp de parmezaan (of koop geraspte kaas)

- Verwarm de oven voor op 180°C
- Verhit de olijfolie en bak het knoflook glazig
- Voeg de stukjes prei toe en roerbak 2-3min
- Voeg de rijst toe en en roerbak 2 min tot de korrels glazig zijn; overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen
- Giet 1 pollepel kippenbouillon bij de rijst en roer even; laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. voeg dan weer nieuwe bouillon toe, herhaal dit tot alle bouillon op is. Roer niet te veel anders wordt de rijst papperig. Na 18-20 min is de rijst gaar.
- Leg ondertussen de zalm naast elkaar in een ovenschotel en voeg de visbouillon toe. Kruid de vis met Provençaalse kruiden en peper en leg een sneetje ham op elk zalmhaasje. Zet 20 min in de voorverwarmde oven.
- Meng de geraspte parmezaan en zongedroogde tomaten onder de risotto. Kruid met peper.
- Optie: ment 50gr verse geitenkaas onder de risotto voor extra smaak en smeuïgheid.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten