zaterdag 7 april 2018

Lente quinoa quiche

De eerste echte zonnestralen waren er en meteen had ik zin om deze lentequiche nog eens te maken. Deze quiche met bodem van quinoa is 1 van onze favoriete gerechten in huis. Het oorspronkelijke recept komt uit een libelle maar in feite kan je zelf kiezen wat je er allemaal in doet en zo variaties maken: winterquiche, herfstquiche, maar nu dus lentequiche!

Ingrediënten (4 personen)
150gr quinoa
bussel wortelen (recept zegt 5, maar wij doen meestal wat meer)
100gr peultjes (wij doen ook meestal wat meer)
50gr erwtjes (opnieuw wij doen meestal meer)
250gr kerstomaten
5eieren
50gr geraspte parmezaanse kaas
1 rolletje geitenkaas
250ml room
takje tijm
1 koffielepel venkelzaad (gekneusd)
olijfolie
peper
zout
OPM: soms doen wij er in deze versie nog een bakje spekreepjes bij

Bereiding:
1/ Spoel de quinoa en kook gaar (zie verpakking). Maak los met een vork.
2/ Klop 1 ei los en meng door de quinoa samen met de parmezaan.
Verwarm intussen de oven voor op 180°C.




















3/ Bestrijk en ovenschaal met olijfolie en vul met de quinoa. Druk aan tot een laag van ongeveer 5mm dik. Bak 10 minuten in de oven en laat nadien de bodem wat afkoelen.
4/ Schil de wortels en snij in plakjes. Blancheer ze samen met de peultjes en de erwtjes in gezouten water.
5/ Halveer de kerstomaten.
6/ Vul de quinoabodem met de verschillende groenten.
7/ Meng de resterende eieren met de room, de venkelzaadjes en de tijmblaadjes. Breng verder op smaakt met peper en zout.
8/ Giet de mengeling over de groenten. Snij de geitenkaas in plakjes en leg die boven op de quiche. Zet nog 30-35 mintuen in de oven.

Opgelet, ik maakte hier wel een portie voor 8 personen, maar in totaal duurt het toch bijna twee uur vooraleer je eten op tafel kan toveren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten